About




Gratisan Musik

Wednesday, December 28, 2011

konsisten

Assalamua'alaikum semua :D
sejahtera kepada kamu semua...  setelah sekian lamanya tak menjenguk blog ini... dah behabuk2 sudah... nasib baik password still subur diingatan...  semenjak masuk degree ni, agak busy (itu tipu,xdela busy mana pun poyo lebih)

pagi ini, tetiba plak terdetik nak usha blog ni... mcm x percaya je, jari kembali rajin nak menaip(rajin keh?)...
baca punya baca... tersengih sorang2 baca blog sendiri(syiok sindili lettewwww)...  itulah kelebihan menaip blog ni... functionnyaa mcm diari alammaya...  try imagine , 20 years later... kita adala kenangan hidup dan liku2 yg terukir dalam blog ni...  so interesting, right? (xpercaya..we wait and see 20years later) :D comfirm tersengih sorang2...

tettttttttttttttt!

manusia ni mmg susah nak istiqamah atau bahasa kampungnya "consistence"... susah nak jumpa orang yang consistence ni... especially dalam ibadah..(amboi!) setuju? kalu setuju sengih mcm ni :D

begitulah juga dalam urusan menulis blog ini... mmg malas tahap 7petala langit la(itu pun tipu, petala langit plak)...  mcm mna yup nak bgi consistence... aq rasa, ikut hati masing2 la... tepuk dada tanya hati(cepat buat, tepuk dada tanya hati) jawapan korang apa?...  share la sikit... haha :D

you smile, we smile , all smile :)  how many smile we got?
do read do think  :D

BERSAMBUNG...

Wednesday, July 27, 2011

mereka

ini hari, nak cerita pasal falsafah . korang ada kawan? atau sahabat ? atau friend? or brotherhood? semua org pun berkawan. sepanjang hidup aq , banyak jenis member dah aq jumpa, kecik, tinggi ,lempeng, kepeng, lonjong, busuk, masam, manis, tawar n mcm2 lgi(main fizikal nampak).. semua pun sahabat jugak

1)pernah dengar x " kawan makan kawan" "kawan buat taik ngn aq" "kawan selfish" "kawan muka talam" "kawan sembang kuat"

kalu anda penah dengar, maknanya kita sama species la...  normal ke tak?  haha

2)penah dengar x "jgn kawan ngn budak jahat" "jgn kawan ngn dia" "cari kawan yg baik je"
 orang tua, orang lama mmg slalu cakap ayat ni kan kan kan.

masyarakat dah terbiasa kot dengan ayat2  ni. takut terpengaruh! terpesona? or ter ter ter. haha . come on
cepat sangat menuding jari.

 my opinion is :

  • kawan je dgn mereka ni. x salah pun. sekurang-kurangnya, kita boleh dakwah mereka mereka ini
  • betulke mereka2 ini jahat?
  • siapa kita untuk judge kejahatan mereka?
  • kalu anda x dekati mereka, sampai bila mereka nak jahat?
  • wajarkah mereka dipinggirkan tanpa penyelesaian?
  • siapa yang nak membimbing mereka ? kucing? ikan? ayam?
  • nak biarkan yang jahat terus jahat?. yang baik terus berlagak baik ? kemana tarbiah? dimana persaudaraan Islam, bangsa , negara?

kalu asyik menyalahkan je bila nak maju wei!
sama-sama nasihat-menasihati, ajar-mngajari, tegur-meneguri   :D

jangan pinggirkan mereka yang buat salah
bimbing mereka  :)

ini opinion sy sahaja. haha  :D

Thursday, July 21, 2011

repost: road to singapore

today is my funny day, (may be la..) family n aq travel ke singapore... (1st time kot) I think singapore is better la than malaysia.. (malaysia lgi best la..) negara dorang bersih la.. ckit dri negara kita.. argh.. wht ever...!! lme jgak aq brjln, mle2 dri JB naek bas tros ke terminal ape tah (aq lpe namenye la..)kat terminal ni la kne isi borang pelancong.. (not bad la) pastu naek bas lgi than brenti kat singapore..
begin of the travel.. (xcited gile) but still cover macho tu :D kitorang travel jln kaki je (mcm mat saleh) so tired la... bla..bla..bla .... after 4 hour walking around the singapore,we singgah mkn kat arab restaurant, sedap tu!!..pekena nasi arab, pergh! terangkat...
ni one of a nice place in singapore that i'm traveled..bnyak kdai bju kat cnie..branded je..harge pown branded juga..for our info..shopping kat malaysia lgi best la..so! klu nk shopping,no nedd to come here..(sorry la).. (pic diatas) mke keletihan bru 2jam brjalan.. (still cool) reka bentuk building kat cnie sbiji mcm kat melaka.. klu x caye try pgi r..

Monday, July 18, 2011

keluarga

nak bebel pasal keluarga...
dulu masa aq kecik2 selalu gaduh2 manja ngn abg2 aq...
lepas gaduh merajuk.haha mmg selalu la. lelaki kan.  (ye ke laki suka gaduh?)
mcm2 hal la masa kecik2 dulu. itulah keluarga.haha

for me, its normal when kita gaduh manja ngn adikberadik masa kecik2. haha
itulah yang membuatkan ikatan keluarga antara adik beradik menjadi erat. (erk, ye er?)
kalau salah betulkan ye, ini opinion aq je  :DD

sekarang!
abg2 aq sume blaja oversea, haha... berjauhan la kira. xde teman nak sembang gaduh lepak la. terasa sunyi bila balik rumah. selamat aq ada adik perempuan  2org.xde la sunyi sepi kat rumah . ada jugak orang aq nak kacu. (aq mmg suka sakat adik aq, haha padan muka mereka. . .)

semalam!
abg ngah aq balik dri yaman. selepas 3tahun xjumpa... pergh rindu beb ..(kalu dia tahu ni, bapak segan aq.. haha ego2) normal la lelaki ego , kan macho2( wak lu)  :D   ..  baru ada geng nak lepak memana (kelas,assignment belambak, haha lepak apanye!)  haha

keluarga
orang terdekat dengan kita
orang yang sentiasa bersama... kalu orang len syg kita, ingat keluarga lebihlebihlebih syg kita...  kalu orang len rindu kita,keluarga lebihlebihlebih rindu kita... buruk mana pun kita, keluarga tetap bersama... dahulukan keluarga anda... ingatlah pada yang tersayang. haha  renung2kan & selamat beramal.

sayangi keluarga anda...

Bersambung...

Monday, July 11, 2011

ini hari 9 julai 2011

nak citer sikit lah pasal perjalanan hidupku pada hari ini, baca dengan senyum dan sengih-sengih yup. sebab aq pun tgh sengih. bru dapat feel aq cikit. (mcm best plak feel aq?) haha. best ke? d i c :D

ok,start 11pm8 july, aq stuck kat highway kl seremban, area tol sg.besi tu. (tau x?) haha. jln stuck gil a k. ada roadblock sbb bersih.(ye er? ke, kne paksa wat roadblock?) hee. lama gil a k aq stuck kat situ. (ada la 3jam). pergh! 19 tahun aq duk kl, 1st time jln stuck mcm ni .(ye ke? erm) nevermind. akhirnya sampai jugak aq kat rumah around 2am++ (x ingt waktu tepat la).

esok pagi, siap-siap nak pi siar-siar di kuala lumpur. actually, rumah aq mmg terletak kat jln Istana. jln tutup btul2 kat simpang nak masuk rumah aq. ish3. aq rasa suma pun tahu 9 july ada bersih. kan kan?

banyak btul pengalaman baru. tp aq cite sikit je. nak tahu lebey2 kne tnya la.  (mcm hebat sngt je aq ni, kn haha)

tetttt. (skip2)

jam 4++ pm
aq ngn 2 orng member mencari kedai makan. haha.  terlajak sampai pantai dalam . haha. jln suma nk tutup. terpaksa la. kereta plak size mpv. kalu nek motor len cita la. jln tutup pun buley je nak masuk (buley ke?) . sampai je kat pantai dalam . mcm2 kedai makan ada. sampai xtau nak masuk yg mana. last2, masuk kedai sate. haha

skip2

sampai la rumah. jln pun da start buka da sikit2. (sikit je) letih beb dari padi sampai ke ptg berjalan. (xde r letih mana) papepun sejatah harini mmg susah nak lupa.

boring kan citer aq. haha. (bnyk skip :D)

Bersambung.....

Wednesday, July 6, 2011

Sedia

Day turned today, who would have thought we are moving closer to death. day after tomorrow, for a while longer, death came to our doorstep without our consciousness.but are we ready for it? think.          ...
seram nih ~


hye everybody! haha. long time no see bro. serius? do I C... cuti seminggu. 2 hari pegi terangganu kite. pakcik aq a.k.a kembar bapak aq masuk icu. memula terkezut gak aq dengar. lepas pegi sana. tgk sendiri. fuh, lega sikit, walaupun still mcm x larat je tgk die. ALLAH maha kuasa.


I C U
korang tahu ke icu tu hapebenda? haha "intensive care unit" or dalam bahasa mudahnya "unit rawatan rapi" . paham x paham? saja bagitau. who knows... klu ada yg x tau lgi. not important actually. since kecik2 dulu , dengar je icu, pergh mcm bilik mayat dah (ye er, budak2 kn) hehe . now , after grown up ( I'm 19 ok, mcm mak jemah dah) my mind is working clearly with idea and f.c.u....    king opinion. opsss. lama x mindlesscom.  hehe


ziarah orang sakit
nicegood + positive activity. by visiting sick person, we are going to remember that every human not permanent. ingat mati ingat sakit ingatlah saat kau sulit ~  . so, visit whoever you want to visit and find the wisdom of the moment. (bukan nak mintak sentiasa ada org sakit, ok) think positive not thinktong.. :D


doakan kesejahteraan pakcikku dan kita bersama...


Bersambung....








t

Wednesday, June 22, 2011

bagitahu je!

salam
ini satu lagi penyakit yang aq dapat kesan
aq ni bukanlah hebat sangat
just manusia biasa macam korang(korang lagi hebat)
selalu je buat salah dosa (ish3, x patut x patut)
bila seseorang ada wat salah ngan korang tanpa dia sedari
just inform him/her
atau bahasa mudahnya "let me know when I'm gone wrong"
mmg jarang la jumpa orang yang bagitau salah seseorng(bagus sngt la tu)
mcm mana nak maju!!!
sama2 la perbetulkan diri sendiri
dah la x bagitau salah apa
pastu,
alih-alih touching x tentu pasal
kan jadi masalah plak tu...hidup, jangan cari masalah la
banyak lagi benda hendak difikirkan
tepuk dada tanya selera,tepuk tangan sampai letih
cakap banyak pun x guna,kalu habit dah terlatih
lepas ni, kalu ada apaapa yang korang kurang senang ,just bgitau
untuk selesai masalah, bukan mencari masalah ye
jangan salah faham plak(japgi ada plak yg sound mcm singa, sapa nak terima teguran singa..ego2 haha)
tolonglah bagitau, apa yang kurang apa yang lebih
bagi orng yg tersebut tahu...
"x adillah kalu orang yg anda syg
xtau apa yang anda
kurang senang dengan dia"
ambil yang baik je..
ada 'aqal fikir...
peace out :D
BERSAMBUNG....

Saturday, June 18, 2011

Ini hari!

post "ini hari" lagi la...
x de citer lain la tu nak cite? haha
awl pagi!
harini aq bangun awl x pasal2 .... aq pun x tau kenapa... tetiba terjaga pukul4pagi and terus menatap hp(bukan nak tahjud ke apa..)
sebelum ni pun bnyk kali terjaga tgh2 malam.. tp comfirm2 tido balik... jarang sekali xtido kalu dah terjaga tetiba...(kalu da muka tido tu, tido jugak)
pukul7.30a.m tido balik.. haha (bagus x? bhaha)
pagi!
celik je mata... suma tgh siap2 nak pi kokurikulum...(pergh, awlnye dorang bersiap,.. padahal dah pukul10...) aq antara yg lambat(mmg slalu pun especially kelas arabic..eh, tetiba)... dengan hati yg terbuka... aq terus ke kamar mandi... (cantik sikit bahasa..)
masa tgh mandi..ada suara suh cepat mandi... serius bising bhahaha(suara sapa la tu?aq lupa pulok dialognye)...
tup tap tup tap
abis kelas kokurikulumannyepun
tgh hari!
naik bilik, men game pnya pasal(da la kalah..), sampai lupa nak balik rumah... naseb bek ayah aq free n bley amek aq kat kolej tercinta ni...
sampai je kat umah...
teruja tengok rupa rumah yg telah berubah setelah direnovate... terbaik jugak... tp xde swimming pool mcm rumah korang...(syukur la sikit) bhahaha
inilah cerita boringku di hari ini...
Bersambung...

Monday, June 13, 2011

Marah

perlu guna ayat pedas ke disini? perlu cakap banyak kali ke?
penah dengar cite member2 korang gaduh pasal awek? aq rasa suma pun ada cerita n pendapat sendiri. btul x? (angguk la ckit. ckit ckit, lg ckit)
kalu nak panaskan hati pasal berebut awek. sila kelongkang berdekatan la. banyak lagi masalah besar kat dunia ni belum settle. pasal awek pun kecoh , pui. inilah,penyakit cinta terlarang.belum ada ikatan apa2 dah berlagak bapak. "ini awek aq" so? . ko ada hak la kat dia? ko ada lesen besar la nak ajak dia buat apa-apa ,pegi memana?.
kalu da cetek tu cetek jugak yo. (alamak ,terlebey suda ni)
kalu nak tunjuk hebat kat awek ko or ex ko ke? pegi la mampuih! ceh! pijak dibumi nyata sikit. kalu rasa hebat, ada lgi yg lebih hebat. kalu rasa bagus, ada lagi yg lebih bagus . kenapa kolot sangat? (habis pahala rejab... eh,btul ke? bhaha)
ada 'aqal tu guna ckit(banyak pun xpe) berapa kali nak kena habaq? buka sikit hati tu? jangan hanyut ditelan ego!(ego pulok!hok oloh)
yang hang pi kacau anak orang tu apasal? :
ni lagi satu. hang dah tau depa tu rapat, yg hang pi masuk lain tu cari penama? saja cari pasai ka apa? ka, hang nak tunjuk samseng. hidup ni sat ja. esok lusa , bila2 masa ja malaikat Izrail buley dtg ambik nyawa(dengan izin ALLAH la). nak buat apa2 tu pikiq dulu. jangan pakai hantam ja.
tu dia loghat utara cek keluaq habih, habaq hang. bhahaha
Bersambung...

Friday, May 27, 2011

EGO kah?

apa yang anda faham tentang ego?
setiap manusia ada sifat ego (btul ke?)
cuma sikit-banyak-lebih-kurang je
percaya atau tidak? jeng jeng jeng (suspens ckit)
kalu ego sangat sampai tak boleh dibendung, apakah?
manusia ni ada mcm2 ragam, so accept each other :D
jangan mudah melenting kerana itu melambangkan kekurangan ilmu!(habis sopan )
Tarbiah ke terbiar?
jangan terasa wei! haha
nak ke tak nak
nak didik ke nak berkelahi
nak dakwah ke nak bertumbuk
nak bersaudara ke nak bermusuh
nak adil ke nak korup
nak hormat ke pijak
ada 'aqal fikir... bukan pakai hantam logik semata-mata...
no wonder kalu ada yang berontak... sapa suka kena marah?... manusia normalkan?...
hok oloh hok oloh...
Kurang ajar!
Aq mmg kurang senang dengan penyakit kurang ajar... hormatilah sesama insan... hidup ni sementara je... x payah nak kurang-kurangkan ajar sngt...
ps: apa yang kurang ajarnya...? kalu bersuara je(kesopanan kena jaga wei!), kna cop kurang ajar... hok oloh hok oloh... bila nak maju?...
ALHAMDULILLAH
sahabatku, yang diuji dengan ujian kesabaran (wah! metafora gitu) pada hari ini agak profesional menghadapi tekanan. Kita ambil yang baik perbaiki yang buruk. Jangan mudah meletup pabila ditekan tekan. Gunakan ilmu yang ada untuk berhadapan dengan cabaran hebat ini. Orang hebat tak menunjuk-nunjuk kehebatan. Orang yang sabar sentiasa merasa keindahannya.
Jangan takut jika kita benar (benar sangat ke?)
Jangan berontak jika salah
Jangan marah jika tak boleh dimarah
Jangan melenting kalu EGO tinggi melambung
hok oloh hok oloh hok oloh.
ambil yang baik shj .. ok! :D
Bersambung...

Rumah baru wei!

salam,
hok oloh, hok oloh!
sharing is caring! wtf!(opss) :D
excited ke? (xcited la sngt kn)
harini daftar kolej aq beb
xde la gempak sangat
not bad la daripada rumah urut
(ish3, jgn men kasar ye)
daftar daftar punya daftar
dapatlah rumah baru yg agak expensive(btul x?)
bley tahan la rumah ni (hok oloh!)
roomate baru
haha
baru je masuk
ok jugak rumah ni
sume serba lengkap, haha
tilam fullset
skarang agak cool
tp, esok ade placement test (btul ke?)
english,arabic and fardhu 'ain
huhahuha...
that all
Bersambung....

Thursday, May 26, 2011

Wednesday, May 25, 2011

Sampai masa tibanya waktu

Sementara sekejap sekali
cara anda bersahabat mungkin kita sama, mungkin juga berbeza gelak tawa,gurau senda pahit manis
Pedih,sakit,luluh hati apabila kehilangan namun! mati maut ajal bila tiba detiknya siapa mampu menahan tiada perisai tidak tertangguh
sampai masa tibanya waktu terputuslah amalan sedekah ilmu doa anak soleh hikmah disebalik kejadian siapa yang tahu? malaikat maut mengunjungi tanpa kita sedari
sahabat asasiku, Bakri ibni yahaya , kembali kerahmatULLAH
"AL-FATIHAH"
takziah kepada keluarganya
kehilangan insan bernama sahabat pedih pedih pedih
semoga kita yang hidup ini tiada lebih atau kurang semuanya hamba kepada yang maha Esa terus berjuang mencari keredhaan ILAHI
Bersambung...

Saturday, May 21, 2011

Sedekah dan peminta

apa pendapat anda tentang peminta sedekah yang anda pernah jumpa?
peminta sedekah ini biasanya beroperasi dikawasan yang ramai orang kan, spt restoran,pasar malam, masjid dll
semua ada pendapat masing-masing kan
kekadang tu rasa kesian pun ada
situasi 1:
yang betul-betul memerlukan
mcm kurang upaya
sesak kering kongtang
ada simpati dan nafsu jugak nak bagi
situasi 2:
tp kalu hari-hari muka sama
fizikal suma lengkap
pancaindera ok
tp masih
meminta-minta
apa kes wei?
situasi 3:
yang anak-anak kecil
jangan diajar meminta sedekah la
kalu kecil-kecil didik mcm tu
besar nak jadi apa?
kalu sesak sangat
rumah2 kebajikan untuk apa?
bantuan kerajaan kemana?
saluran yang betul untuk meminta di mana?
badan2 kebajikan?
apa-apa pun, tak salah menghulur bantuan.
ada 'akal fikir, ada mata lihat, ada tangan bantu, ada harta untuk apa?
nikmat kalau dikongsi, rasa kemanisannya...
rezeki ini hak siapa?
harta yang kita ada ini bukan untuk kita sahaja (ye ke)
tak salah pun kaya.
cara mengurus kekayaan itu, mungkin salah(wht eva?)
sementara shj hidup ni!
bawalah amal kebajikan untuk bertemu Ilahi kelak..
Bersambung...

Acid splasher @ penyimbah asid

isu baru, erm baru ke?
kalau lama kenapa tak settle2. erm, bagi pihak berkuasa settlekan.
(masyarakat pun kne tolong jugak)
ni kes banyak langsi. sebab tu aq taip di sini :D
sebab apa:
1) asid ni bahaya kalu bercium dgn kulit.(melecur,gatal2 n bla bla)
2) kalu da kena simbah , mmg sakit luar dalam + sakit hati bro
3) pelaku tu.lepas simbah terus bla, x mintak maaf ? (eh!)
4) berlaku kat kl plak, KL ni negeri gua membesar
5) banyak lagi nak taip.tp mngarut2 cikit. so ,sampai cni je.
ni gambar suspek yg yg terbaru
kalau kantoi memang kasi lunyai.(emosikah)
jangan emosi sangat, kalau jumpa kasi pihak berkuasa settle kan.(ah ha)
kerjasama kita amat diperlukan ye
kalu jumpa ini budak ,tangkap,call polis = rakan cop
Bersambung....

Friday, May 20, 2011

Broga Hill hiking, sunrise , Malaysia

typing again
today I wanna story morry about my trip to broga hill
happening gilak , like 3times
first time being here
very intresting and wonderfull
with my soulmate
opss not soulmate
thats my friends la :D
*we arive there around 3.30a.m (so early)
*first check point after a few minutes hiking. lol :D
actually, we over excited :D
*we succes with flying colour :D
*catch the moon :D haha
*excited part
*free style (ada lgi gaya pelik2 kat batu ni, tp ...) :D
finally our trip to broga = perfect
face drop or face off or happy face
ALHAMDULILLAH
story, behind the scene malas nak type :P
Bersambung...

Tuesday, May 17, 2011

The experience

Fall and failed?
How do you face the reality of your life?
answer me? ( nk wat bancian penduduk)
how do you feel?
when someone,
try to hurt you.try to blame you.try to ignore you.try to down you
no wonder, thats normal (ye ke?)
when someone hurt you,blame you,ignore you,ruin you
whats gonna be your action ?
my suggestion :
don't worry, be happy
prey for them(doakan mereka bahagia)
believe! the power of doa.
I wanna share with you this special word:
forgive and forget
to be continue...

Wednesday, May 11, 2011

Education

Salam,
pelajaran,pembelajaran dan memelajarkan...
yang mana anda rasa lagi baik?
realitinya pada hari ini,banyak kongsep memelajarkan daripada pembelajaran...
sebab apa?
jeng jeng jeng...
pelajar tidak dibenarkan bersuara lantang...(menjerit melalak ke?) faham tak?... suara lantang ni macam ekstrem dalam meluahkan pendapat atau yang sama waktu dengannya la...(len mcm je bunyi)
kalau yang menegur,membangkang atau yang sama waktu dengannya mesti dipersalahkan dengan macam-macam tuduhan... (ish3)
pelajar hanya mengikut apa yang telah ada, tanpa berfikir untuk apa? kenapa? bagaimana? mengapa? mereka hanya menuruti apa yang sedia ada tanpa menilai... (haha, bahasa sopannya: mengkhinzir buta... opssss :D)
kemana pembelajaran?
kemana kelenturan?
kemana keintelektualan?
kemana demokrasi?(amboi! tlebey sudah)
am I right?...
come on!!!
bila nak maju kalau sistem pembelajaran sendiri yang mengongkong suara,pendapat,karya,cadangan pelajar!!! bangunlah wahai sahabat!!!
kalau nak sound sebelah pihak je, mcm tak adil plak.. kan kan kan?! haha
pelajar pun, kenalah guna saluran yang betul untuk menzahirkan pendapat... jangan ikut sedap hati je lepas geram... jangan pakai sembur je... adab sebagai pelajar jangan lupa... Akhlak sebagai hamba jangan lupa... hubungan manusia sesama manusia jangan lupa... (sume jangan.. apa yang boleh?)
smile,smile and smile :D
no matter what you've done, dont you ever forget. The priority as a student is study... (priority sebagai hamba cm mne? erkk)
Bersambung....

Tuesday, May 10, 2011

Jus Kurma

Salam,
nak cerita sikit pasal jus kurma... anda penah rasa?.. kalu belum? pegi la cari?...
jus kurma ni rasanya enak sekali dong...(ckp versi Indonesia) haha...
+ banyak kasiatnya... kurma ni kaya zat besi & kalsium
cepat cari.! sekarang ni kordial kurma banyak kat pasaran...(kordial tak power,handmade lgi sodap)
kalu tak jumpa... wat sendiri je...ni resepi aq la...
100% handmade.. (gne blender la...)
caranya... jeng jeng jeng
1)amek buah kurma beberapa biji or secukup rasa,
2)buang biji,
3) masukkan dalam blender,
4)campurkan susu cair,
5)+ sedikit air,
6)masukkan gula(kalu nak manis la)
7) blend sampai letih(haha, sampai hancur la..)
8)masukkan dalam cawan,gelas or whteva + ais
siap... nikmati hidangan anda...
pergh... meleleh air liur taip resepi ni, jum2.. aq rasa mcm nak gi buat segelas la... (2-3-4gelas aq buat, sabar jap) haha :D
cecuba-cecuba...
Bersambung...

Sunday, May 1, 2011

Exam itu apa?

Kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi... macam melodi ahad dah. apa pendapat anda tentang exam?. peperiksaan,ujian or yang sama waktu dengannya..
untuk menguji prestasikah?
untuk menguji potensi dirikah?
atau sekadar pembuangan masa?
semua orang have their own opinion.. kan kan kan? (angguk la sikit..)
persoalan yang dapat direka pada hari ini?
Berjaya exam sahaja or berjaya hidup?
Berjaya hidup shj atau berjaya dunia akhirat?
renung-renungkan...
kepada sahabat2 asasians... semoga berjaya dunia akhirat... kepada yang suka merasakan diri,minta ampun dan maaf... haha :D :D :D smile-senyum selebar-lebarnya..
Bersambung....

Thursday, April 28, 2011

malam ini!

Angin sepoi-sepoi, mata dah layukuyu kengantukan. tetiba terasa nak update blog . nak tulis pasal apa ye? (bermonolog) . actually, aq ada je bnyk cerita. tp malas nak type pepanjang. tettt
jari-jemari tekun berlegar di atas keyboard yang serba canggih,disamping fikiran melayang mencari idea spontan untuk dikongsi. haha
balik kepada topik, aktivitiku pada malam ini.... jeng jeng jeng!
lepas maghrib je trus mengkoreakan diri. sambil kepala fikir nak exam. haha ... majoriti pelajar lelaki study last minutes? betul kah? aq pun tak tau sejauh mana kesahihannya. yang aq tau, aq mmg golongan yang study last minutes... inilah antara habitku yang sukar dibendung. sapa ada penawarnya boleh inform aq ye.
hasil nasihat sahabat-sahabat serumahku. aq meringankan diri untuk bersama mereka study. berbekalkan carrymark yang cecukup makan. semangat nak study agak membara! chaiyok! satu lagi persoalan... adakah anda belajar untuk exam? haha.. renung-renungkan...
lepas habis satu topik... trus aktiviti yang ditunggu-tunggu... nak tau x aktiviti apa? korang nak ke tak nak, aq citer jugak la...
penDOTAan berjemaah... fyi... da 2minggu aq x men DOTA .. haha :P
laptop aq rosak lagi la... kesian kan... huk huk... :D
sampai sini je ...
BERSAMBUNG...

Sunday, April 3, 2011

ini hari!

salam...
harini kan , aq kebosanan dirumah yang sunyi.family aq sume balik rumah bangi.tinggallah aq sorng kat sini.padan lah ngn muka aq.bapak aq ajak balik sana semalm,x nk.jual mahal la konon.haha.nak keluar.malas la plak + kekurangan wang.
hanya kedengaran bunyi lagu-lagu dalam laptop bapak aq ni. huha. selamatlah internet laju kat umah ni.boley gak online.sambil meneroka alam maya iaitu blog-blog,fb,ms,fs dan memacam lagi.haha
nak tau tak? laptop aq rosak la. da seminggu++ tak buley buka.agak tensi la memula.dengan assignment aq kene wat balik.selamat la ade gak sahabat-sahabat tolong bagi info cikit2. thanx yah.jasamu dikenang.
back to our topic...
yang sebenarnya dragon ball ade 7biji semuanya.(x de kene mngenakan). gelak la cikit. cikit je. huha.
hari ini, ayah aq ade ajak pi nogori9. katanya nak gi tengok tanah. haha. tapi kan, aq bangun lewat kot. haha malas aq nak balik bangi ikut bapa aq.konklusinya. aq lagi bertambah boring tanpa aktiviti dirumah ini. haha. sambil gelak sesorang tgk maharajalawak kat youtube.
apa-apapun, baju aq masih banyak yang belum dilipat. haha. aq agak malas nak melipat2 baju yang banyak nak mam..opsss,terlebey suda.
so, inilah ceritaku yang kebosanankannyepun ini.
BERSAMBUNG... :D

Saturday, April 2, 2011

sudah terlakar pertemuan kita! :DDD

salam,
ini cerita kelas gue merangkap sejarah hebat dalam hidupku.
setelah hampir setahun bersama mereka.
mereka antara terhebat yang melengkapi sejarah hidupku.
bergelar mahasiswa, amatlah membuka pemikiranku.
melangkah ke alam universiti yang serba luas perjalanan.
dengan bimbingan sahabat&pensyarah2 terbaik.
diri ini semakin mengenal realiti hidup.
huha,
fyi,
aq mmg sngt amat pemalu (perasaan)
lelebih lgi ngn pompuan. huha.
hakikat ke kenyataan ni?.
hampir setahun cuba mengubah diri ini.
furthermore,(tetiba plak)
antara dunia baru aq di alam kolej ini:
1)1st time tgk tasik.(poyo, tasik perdana tu dah sebati ngn diri)
2)1st time picnik ngn classmate wanita bhai.(poyo,reunion bdk skula rendah thun lepas)
3)1st time belajar akaun,ekonomi,psiko dan bla bla.
4)1st time ade classmate wanita.(menipu! skula rendah dlu ade)
5)1st time lepak balai.(poyo, brp kli ulang alik bayar saman)
bla bla bla..... (sumenye poyo lebih)
perlu cite sume ke?... haha
wht eva!,
semoga kenangan ini menjadikan hubungan kita lebih erat.
ini fantasi semata-mata
sem 1: muka suci lagi sume.
teserlah kesuciannya
ha! ini shj yang bertahan.
penyeri perjalanan
pantun cikit!
sampai masa tibanya waktu,
perut lapar menunggu nasi,
semua ini sudah terbuku,
semoga kita sentiasa diberkati.
thanx for the memories!
perjalanan masih jauh. Bersambung....

Sunday, March 27, 2011

Media haprak ke Pemimpin porak?...

salam,
ini luahan hati semata-mata...
apa nak jadi dengan politik Malaysia..
tak habis-habis politik lucah...
cukuplah wahai hamba...
asal kita nutfah,alaqah n blalala..
cakap sana ,tuduh sana..
sini bagaimana....
tak ada cermin ke kat rumah..
kalu ade cerminlah sikit... sikit je...
cuba try test cermin dgn roh-roh(rohani) skali..
ish3,
marah ke?...
jawapannya : adalah sikit....
siapalah pemuda mcm hamba ni, nak tegur..
tapi, tolonglah... Malaysia ni negara Islam...
okay.... renung-renung la...
memula liwat, video lucah pasni.........???????
kemana pergi perjuangan ?...
di mana tersoroknya iman?...
apa yang dijuangkan?.....
ish3,
kemana penulis-pengarang yang jujur?....
takut sangat ke nak tulis kebenaran?...
bahagia sangat ke lihat orang lain loya?(aikkkk..haha)
ini mainan sudah lapok la....
renung-renungkan....
Bersambung.......... wink-wink ;D

Sunday, March 20, 2011

Garang ke?

Salam,
ini cerita kolej gue.
actually, aq pun tak mengetahui kebenarannya.
"Apakah?"
ada yang melabelkan aq ni berwajah bengis.
wah, macam bagus. tapi x kot. huh...
garang ke?.
kaum hawa especially(spelling ok ke?)
whateva,
erm. maybe 1st impression kot... or 2nd or 3rd.
huhu...
yang peliknya, nak cakap ngan aq pun takut.
haha, so funny...
respond kaum lelaki
"haha, ko garang ke?... mmg x la"
n bla bla bla.... ( nak type sume ke?...)
kalu type sume mmg gelak x berenti la....
finally,
semua buku ada cover.
sesungguhnya diri ini hamba yang lemah.
lepas ni kene plastic la dalam kelas...
kene wat muka skema...
bhahaha...
or wat muka lagi horrible...
tunggu sapa yang kena....
eh,
terlebey suda...
BERSAMBUNG............

Saturday, March 19, 2011

Eveready!

salam,
"EVEREADY"
ini jenama sel kering yang agak popular di tanah airku Malaysia.
kalu diteliti jenamanya. banyak pengajaran yang kita boley ambil.
manusia mudah lihat yang tersurat.
tersirat kemana tercampak?.
haha. fikir2..
(apa beza jenama dengan nama?) renung2kan.
haha
skema!
banyak jugak kegunaan sel kering ni..
remote,wifimouse,gadget n bla bla...
siapa yang memula cipta sel kering ni?.
apa yang terkandung dalam sel kering ni?.
bagaimana penghasilannya?.
nampak corak dia?.
(aq pun tak tau....)
reti guna sahaja. itulah pengguna tegar.
ye er...
kemerepekan!
:D
mind yourself!
BERSAMBUNG......

Thursday, March 17, 2011

kenapa?

ye ye ye!
manusia berbagai ragam... betul tak?
kekadang terasa ....................
yang zahirnya akan dipandang...
yang batin siapa yang tahu...
yang diam jangan dipijak.
yang bising jangan diumpat.
yang kecil jangan didungukan.
yang besar jangan digunakan.
yang cetek jangan dibodohkan.
yang melimpah jangan diabaikan.
yang rendah jangan dihina.
yang tinggi jangan ditinggalkan.
persoalannya,
"siapa yang nak perbetulkan yang salah jika yang salah dimakihinapinggirkan?"
dimana tarbiah?
kemana hikmah?
itulah situasinya...
betul ke?...
kenapa ini berlaku?
jeng3! wink-wink.....

Sunday, March 6, 2011

I spend my time just thinking bout you...

sapa tak suka dirinya disayangi?
angkat tangan kiri... (kantoi tipu)
baca dengan emosi sedih ye...
kadang-kadang.
hati gembira ketika bersama teman tersayang
jarang-jarang.
hati berduka ketika bersama teman tersayang
sikit-sikit.
hati tersentap ketika sunyi menanti jawapan.
"I'm always care about you"
inilah yang terjadi kepada diri ini.
tapi insan itu tidak sedar.
pabila zahir melangkah batin.
setelah diri ini mengungkap kata-kata indah.
maka ianya sukar dilupa mahupun sesaat.
ya, diri ini tidak sempurna.
there's many thing I wish didn't do.
inilah diri, yang belajar tentang hati.
diri ini cuba untuk memahami.
tolonglah diri ini dalam memahi ertinya.
sesungguhnya diri ini menanti kehadiranmu insan.
I choose you without reason.
hati ini senang manatap insan.
disitulah! diri ini tertanya2, inikah insan itu?
penyejuk mata,penawar hati,penajam fikiran.
itulah si penanti tanjung harapan(ayat anak din biola masa form2)
hadoi...
susah la nak karang ayat jiwang...
haha
mcm mne?...
tetiba rasa nak jiwang....
kan3.. jeng3 :D

Friday, March 4, 2011

Duit tol tak ada plak!

Salam, huh.. ini cerita memang sakit.. lepas solat jumaat .. kemas-kemas barang nak balik rumah... haha lama tak balik (baru 2 minggu je padahal) otw nak ke rumah... keluar je tol bandar seri putra. baru teringat yang poket kosong(tak de fulus) hadoi.... monolog ( jap lagi ade atm kot kat patrol station serdang) teeetttt... drive punye drive... sampai la kat patrol station serdang tu... parking.. jeng3, pergh, atm tak ada plak... hadoi... haha teruskan juga perjalanan... sampai tol sg.besi... berenti kat office plus (tol) kat situ ada surau,tandas n mesin2 air... lepas park je... turun, cari duit syiling kat dalam kereta ... setelah bertungkus lumus, menggeledah kereta... akhirnya rm2.00 berjaya diberkas(huhahaha) tak cukup lagi, tol rm3.80 seri putra - sg.besi.. ini part paling best... ijazah terbaik datangnya dari jalanan.. eh, aq cari lagi rm1.80 lagi.. namanya ops rm1.80 sen... (mintak kat orang yang berenti rehat kat situ) ish3, memula gak segan la.. hadoi... (terpaksa ) haha.. :DDD pergh... macam2 jenis orang aq jumpa(tipu2) last sekali, ade pakcik ni bgi... aq: assalamualaikum bang, mintak tolong sikit boleh.? pakcik:walaikumsalam, tolong apa dik? aq: saya tak cukup duit tol la.. rm2.00 je (mintak 2 ringgit terus) pakcik: jap ew dik, (sambil buka purse dia) tuptaptuptap aq: terima kasih bang.. haha... itulah ceritanya... len kali standby awl2... BERSAMBUNG...

Sunday, February 27, 2011

Biar jadi Manusia,Insan,Orang !

salam,
teringat masa kanak2 dahulu.
umi dan ayahku ajar mengaji.
ajar solat.puasa.rukun Islam.
rukun iman.akhlak.n bla bla.
mungkin anda mendapat didikan yang berbeza.
haaaa.! ilmu perlu dituntut. so, no excuse.
whoever you are.
our goal is same.
syurga.
didiklah diri untuk jadi manusia.
bukan penyangak.
ingat.!
akhirat itu pasti dan pasti.
balasan itu. pasti dan pasti.
syurga itu. pasti dan pasti.
persengketaan. xkn berakhir. kalu emosi.
ada faedah ke persengketaan sesama ummah.
guna 'akal :D
Bersambung...

Thursday, February 24, 2011

Rezeki!

salam,
fyi, aq ni mmg suka benda2 free ni...
ish, apa kata anda?. jeng3. x perlu fikir pepangjang.
ngaku je..
rezeki ni ALLAH yang bagi...
so, bersyukurlah seadanya....
aq nak kongsi ckit tips2...
bkn tip sngt pun...
tp cube try test...
surah waqi'ah...
amalkan surah ni...
aq pernah merasai.(btul ke?)
ilmu biar mengalir.
nikmat untuk bersama.
"berkata benar walaupun ia pahit, tiada yang benar melainkan kebenaran"
acu cube try fikir...
Bersambung!!

Tuesday, February 22, 2011

NAMPAK CORAK DIA!

salam...
huha...
"nampak corak dia"
nak kongsi ckit ayat yang digunakan untuk psiko lwn anda...
contoh
situasi 1:
kalu anda berjaya peroleh gol ketika men PES...
dgn spontan ckp: " ha, nampak corak dia!"
pasti lwn anda tergamam diam x terkata....
situasi 2:
kalu anda berjaya double,triple or ultrakill! ketika men DOTA.
dgn spontan ckp: "nampak corak die!"...
pasti pemain len akn terpaku speechless...
situasi 3:
kalu anda menghadapi situasi yang membanggakan!
dgn spontan ckp : hahaha, nampak x corak dia!"
pasti org sekeliling anda akn terharu...
ini adalah hasil pengalaman utk kongsian...
kalu x jadi... sosososorry...
selamat mencuba....
Bersambung..!!!

Saturday, February 19, 2011

Sekali je

Ye ke?...
al kisah...
ade benda yang boley buat dua kali or lebey...
but...
ade juga yang sekali je...
kenapa?...
jeng3~
post ini merungkai.segala isi hati ini.(tipu2.)
kekadang sebelum aq wat sesuatu tu...
huh... pakai redah je... young blood la katekan...(darah muda gitu)
paham x? nvm....
sume benda nk try...
itulah remaja @ pemuda @ baru nak up...
tp agak2 la ckit...
'aqal ada...(ckap je lebey.sama dengan je:D)
itulah manusia.. kn3~
alpa,lupa, buah kelapa(eh silap2)...
buah dadu x berbuah dua kali (eh!)..
hidup ni sekali je..
ada mata lihat...
ada hidung bau...
ada telinga dengar...
ada mulut cakap...
ada 'aqal fikir...
ada hati Iman...
ada taqwa selamat...
sambung la lagi...
letih suda menaip...
Bersambung.....

Sunday, February 13, 2011

KUSUT!!!

Anda kusut a.k.a serabut kepala?
yes, I'm kusut. . .
sangat samar...
ish3... x patut x patut... :D
semenjak dua menjak ni ...
hadoi...
ape ke suey la ? aq pun x tau...
sangat pelbagai kalu nak cerita...
ehem...
(x payah nak emotional kat cnie)
kekadang diam lebih baik.
daripada bersuara.
teringat kata2 sahabatku.
"Jangan nak fikir lebih2, diam je kalu pasal hati ke hati ni"
huha huha
banyak sangat fikir kot...
sabarlah wahai hati...
BERSAMBUNG...

Saturday, February 12, 2011

Rakyat vs Presiden . Rakyat menang! ?

Semoga bumi mesir dan seluruh dunia Islam sentiasa...
berada dalam keamanan .... selepas berjaya menundukkan orang yang x spatutnya memimpin...
itulah bukti kuasa rakyat... (ish3)
Jangan alpa wahai saudara...
pelbagai rintangan umat akhir zaman...
semoga bersama mencari keredhaan Ilahi...
SEJARAH dunia terlakar 11 feb 2011
BERSAMBUNG....

Friday, February 11, 2011

Hari kekasih = valentine day = ???

ish!!!...
polis kata jangan! = jangan...
eh, silap-silap... bukan nak cite pasal polis
ini pasal hari kekasih la...
atau nama hulunya, valentine day...
ini cerita, dah bebulu da dengar...
namanye pun da k.e.k.a.s.i.h...
ish, kalu halal bagi kamu x pe(ye ke?)...
ni, yang status pun samar2...
yang sambutnya. Remaja = suka-suka...
nak buat apa2 pikir dulu (baik tuan!)...
valentineday ini disambut pada 14 feb...(btul ke?)
sejarahnya,
ada banyak pendapat...
aq bagi satu je...
iaitu,
kisah st velentine "ketika di dalam penjara, beliau telah jatuh cinta dengan anak salah seorang pegawai penjara dan di akhir hayatnya sebelum dibunuh, beliau sempat menulis sepucuk surat cinta kepada gadis tersebut yang bertandatangan From your Valentine (Daripada Valentinemu)" sumber al-fikrah.net
fikir-fikirlah...
BERSAMBUNG...

Thursday, February 10, 2011

P + A =

pabila kata-kata tidak dijaga...
padah menanti tanpa diduga...
pabila diam disangka ungka...
padamlah segala buruk sangka...
pabila yang kurang terus dihina...
pihak mana yang hendak membina...
pabila meninggi diri tidak terkata...
pindahlah ketempat yang bertahta...
pabila muka disangka bola...
petahlah mulut berbicara dusta...
pabila malu ditelan masa...
permainan dunia terus berleluasa...
pabila kayu disangka buaya...
pulanglah dengan hampa...
pabila diri tidak kemana...
pantangkan lupa asal-usul kita...
pabila siang bakal menjelma...
pintarlah mengatur malam gempita...
pabila diri sudah jauh ditelan dunia...
paksalah diri menahan luka...
ambil yg baik suda...
huha..
semenjak dua menjak ni kan...
asyik tutttttttt je....
sabar ye wahai hati...
BERSAMBUNG...

Monday, February 7, 2011

Hidup!

hidup ini bagai lampu dinding....
yang dinyalakan dimalam hari...
apabila minyak sudah kering...
ia kan pasti padam sendiri...
ini lirik lagu ye... dendangkan dengan penuh perasaan...
bhahaha..
kekadang... termenung sesorang... fikir!!!
kenapa ya kita diciptakan...
dilahirkan kedunia yang serba indah,muram,sedih,gembira...
(mood : suara baca sajak)
sesungguhnya dijadikan manusia itu untuk beribadah kepada ALLAH....
so, as we knew! why ?
yes! we knew that... but, what are we done? yes ! my english brokenkenken....
bhahaha...
setelah hampir 19 tahun aq hidup... aq rasa mcm kureng je... banyak betul yang kureng...
kita fikirlah sesama... bhaha...
ade blog?... kalu ade... jangan lepaskan peluang untuk menaip benda2 yang baik...
(ish3!)
bhahaha... terlebey disitu..
BERSAMBUNG!!

Sunday, February 6, 2011

The story...

huh..
why you looks so serious...?
just wanna practice my english...
so, this is my story for today...
what? pretty boring today coz tuttttt...
bhaha
no wonder la...
I'm just alone at home...
with this boring laptop + tv...
huh...
yeah... boring... boring... boring...
that's all for today...
jum2... dota plak... bhaha
BERSAMBUNG...

Wednesday, January 26, 2011

Kemana?

kenapa ye ? hadoi! kalau hari2 mcm ni kan best. satu + satu = dua. ini rational, kalau aq ckp satu + satu =3. itu emotional. ini membuktikan emotional itu kurang tepat untuk dijadikan hujah. ha! x paham? kekadang hidup ni kene emotional juga. itu sudah naluri manusia. emotional biarlah bertempat.bak kata pepatahpatah "kurang ajar biarlah beradab" cara komunikasi dengan orang tua,guru atau ibubapa jangan samakan dengan rakan mahupun "musuh" kalu cakap pasal musuh ni. mmg x habis. sebab dlm selimut pun boleh ade musuh. fikirlah sebelum tindakan mahupun berbicara. nasihatku untuk diri ini dan pembaca budiman. hidup ini sementara.kalu x buley terima. gi terjun klcc (eh,jgn2) konklusinya, rational biarlah bertamadun emotional biarlah bertauliah. fikir-fikirlah. BERSAMBUNG...

Friday, January 21, 2011

Lapar tengah malam

semenjak dua menjak ni.... semangat gila nak type... penyakit ape pun x tau la... asl buka laptop je mesti ke blog... cri bahan2 yg x berfaedah + ade faedah ckit... cuti-cuti ni... mmg slalu online sampai x ingat makan... time2 tengah2 malam bru la prut start nk kruk3 men drum,lagu hardcore plak tu... bhahaha... ini bukan ketegori penyakit kronik kot... haha... mintak2 jangan la... aq rasa la... ramai kne penyakit lapar tengah malam ni... sebab aq penah wat servey... haha... sape yg aq tanye or tertanya tu... batuk2lah kuat2 a.k.a terasa ataupun merasakan diri, ye... kelaparan yg automatik ini sering kali mengganggu kosentrasi ketika online... btul x?... tepuk dada... tanya org sebelah... klu x ngaku jugak... hentuk kepala kat dinding... klu x caye gak ... overnight hari2... wat experimen sendiri... haha situasi di rumah yg serba penuh dengan makanan... memudahkan aktiviti menyembuhkan kelaparan atau nama saintifiknya "makan" ... kat umah aq mmg bnyk biskut or oat utk mamah pada waktu malam... itulah sajian tetapku pada waktu2 emergency lapar mcm ni... ape2 pun... selamat berlapar... eh... silap2... hehe Keep smile and smile... trow away your tears... haha .. xde kait mngait... ini perkataan yg aq suke tulis dalam blog ini.... "BERSAMBUNG"

Thursday, January 20, 2011

wangsa walk

Ini cerita panas ... memang sangat panas la... pagi ini, indah seperti biasa... indah sngt..! 'handphone berdering '... memberku yg bernama tutttt... call... terkezut aq... tru capai phone .... dia: hadi... jadi x?... aq: jdi la... ko kat mne?.. lme aq tunggu... x sampai2... (padahal bru bngun tido..) dia: la.... ckp pkul 12... awl lgi ni... aq: ye ke... lupe plak... tetttt... memula plan nk pi bangsar... ejas punye ejas ... kelaut perginye... nasib bek die yg amek aq... haha.... jdi pemandu pelancong plak.. last2.. gi wangsa maju plak .. aq follow je... x de hal... cuti2 ni... jejalan mmane pun ok shj.... titlenye wangsa walk... sebabnye tempat ni 1st time aq pegi ... haha... da 19 thun bermastautin di kuala lumpur ni... bru 1st time dtg cni... (ad aq kesah..) itulah sebab terjadinye title yg x mnarik ini... wangsa walk ni.. buley la.... sume ade... tp pengangkutan je.. pyah ckit kot.. (kpd yg berkenderaan awam la.. ) ... yg penting sekitar wangsa walk ni... mmg tempat lelepak pun... btul x? da bnyk kli gi situ... tp x bernafsu plak nk msuk wangsa walk ni... (ini cerita ... haha)... kedudukannye agak strategik la... dikelilingi pemandangan yg indah... haha... (ye ke?...) yg ppling penting dalam episod ni.. perkataan ni... "BERSAMBUNG"...

kesesakan

hadoi... hari2 cerita sama saja... buka paper... bharian.com.my... headline sume memeritkan otakku untuk membaca... (bagilah tips2 mengorat ke... bhahaha) eh... aq bukan nk story itu la... come on la!!!... suda lari dari agendanye pun... tadi... jln punye lah jam... nk msuk bb tu mcm nk pegi klantan die punye lame tersangkut... punyalah banyak tempat lain... knapa kat kl ni jugak stuck... (haha, ini namenye ,x reti bersyukur + mengarut..) hey soul sister - train... dngr la lgu ni... situasinye lebih kuranglah... (btul ke?..) sambung blek.... aq terperngkap dlm kereta dgn kelampian... fuhhhh.. nyesal plak kuar td... (u never chnge whts been n gone) bhaha... nasihatku... len kali... klu x nk jln jam or sesak... buat jln sendiri ataupun kuar waktu nk dekat2 subuh.... time tu org sume tido...( sampai subuh pun kelaut...) bersambung....

Saturday, January 8, 2011

Anugerah

BIMILLAH,
selepas mengharungi peperiksaan yang agak membantutkantumbesaran otakku yg agak tutttt..
haha, gelak pepuas... aq bkn nak cite nape sngt..
tp kan aq puas hati la sebab exam da abis.. bhahaha...
kalu dihitung gembira hati ini, maka hancurlah kalkulator.... (haha,btul ke?)
layankan je perasaan ni... bhahaa...
cuti 2 minggu je ke?.... hadoi.... mcm mnenyepun?... ha?,..
lalalala....
hidup kne sederhana... klu cuti lelama pun wat ape kan..(ayat penyedap hati..)
kesederhanaan itu yang membuat kita lebih mngenal erti hidup... (btul ke?...)
is the public higher learning institution better than private higher learning institution?...
hahaha, inilah soalan essey english aq ...
senangkan kan kan?..
soalan ni telah membuatkan aq gelisah sampai arini...( itu pun nk citer kat org...malula ckit... bhahaha)
papehal, no big deal lah.. stay cool ... bhahaha..
SALAM .
bersambung...

Saturday, January 1, 2011

CERITA kedai kopi

BISMILLAH...
dengan nama ALLAH yg MAHA Pemurah LGI MAHA Mengasihani...
Sujudku,Hidupku,Matiku,Nafasku hanya untukmu ya ALLAH..... selawat dan salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W
saat bertukar jam bertukar hari bertukar bulan...
semua ini mengajarku erti hidup... langkah demi langkah yg tercipta indah dibumi ini... mengukir berjuta bilion makna yg tidak terkira dek fikiran yg waras...
wah, agak dramatis,tragis disitu....
haha...
jgn la nangis plak.... tp itulah hakikat seorg pemuda yg bergelar hamba.... mengembara di bumi yang bersifat sementara ini... pelbagai onak duri mahupun rintangan yg mendatang... namun ,ini mengajar kita erti hidup... kalu berbicara pasal erti hidup ni mmg panjang lebar... sampai x trcatit la(haha, bajet ckit..)
di perjalan yg berliku-liku ini... teetttttt
haha,
telah terlebey di situ... ambil yg bek je.... yg x bek tu lupakan...
maafku pohon sekiranya diri ini lalai,lemah,terlanjur dlm berbicara mahupun fe'el(arab ckit.. maksudnye perbuatan) yg disngajakn atau tidak....
semoga kalian berjaya di dunia akhirat...
nk ckp ape lgi ni... hatikuku bermonolog... haha (btul ke?...)
SALAM...
bersambung....