About




Gratisan Musik

Wednesday, June 22, 2011

bagitahu je!

salam
ini satu lagi penyakit yang aq dapat kesan
aq ni bukanlah hebat sangat
just manusia biasa macam korang(korang lagi hebat)
selalu je buat salah dosa (ish3, x patut x patut)
bila seseorang ada wat salah ngan korang tanpa dia sedari
just inform him/her
atau bahasa mudahnya "let me know when I'm gone wrong"
mmg jarang la jumpa orang yang bagitau salah seseorng(bagus sngt la tu)
mcm mana nak maju!!!
sama2 la perbetulkan diri sendiri
dah la x bagitau salah apa
pastu,
alih-alih touching x tentu pasal
kan jadi masalah plak tu...hidup, jangan cari masalah la
banyak lagi benda hendak difikirkan
tepuk dada tanya selera,tepuk tangan sampai letih
cakap banyak pun x guna,kalu habit dah terlatih
lepas ni, kalu ada apaapa yang korang kurang senang ,just bgitau
untuk selesai masalah, bukan mencari masalah ye
jangan salah faham plak(japgi ada plak yg sound mcm singa, sapa nak terima teguran singa..ego2 haha)
tolonglah bagitau, apa yang kurang apa yang lebih
bagi orng yg tersebut tahu...
"x adillah kalu orang yg anda syg
xtau apa yang anda
kurang senang dengan dia"
ambil yang baik je..
ada 'aqal fikir...
peace out :D
BERSAMBUNG....

Saturday, June 18, 2011

Ini hari!

post "ini hari" lagi la...
x de citer lain la tu nak cite? haha
awl pagi!
harini aq bangun awl x pasal2 .... aq pun x tau kenapa... tetiba terjaga pukul4pagi and terus menatap hp(bukan nak tahjud ke apa..)
sebelum ni pun bnyk kali terjaga tgh2 malam.. tp comfirm2 tido balik... jarang sekali xtido kalu dah terjaga tetiba...(kalu da muka tido tu, tido jugak)
pukul7.30a.m tido balik.. haha (bagus x? bhaha)
pagi!
celik je mata... suma tgh siap2 nak pi kokurikulum...(pergh, awlnye dorang bersiap,.. padahal dah pukul10...) aq antara yg lambat(mmg slalu pun especially kelas arabic..eh, tetiba)... dengan hati yg terbuka... aq terus ke kamar mandi... (cantik sikit bahasa..)
masa tgh mandi..ada suara suh cepat mandi... serius bising bhahaha(suara sapa la tu?aq lupa pulok dialognye)...
tup tap tup tap
abis kelas kokurikulumannyepun
tgh hari!
naik bilik, men game pnya pasal(da la kalah..), sampai lupa nak balik rumah... naseb bek ayah aq free n bley amek aq kat kolej tercinta ni...
sampai je kat umah...
teruja tengok rupa rumah yg telah berubah setelah direnovate... terbaik jugak... tp xde swimming pool mcm rumah korang...(syukur la sikit) bhahaha
inilah cerita boringku di hari ini...
Bersambung...

Monday, June 13, 2011

Marah

perlu guna ayat pedas ke disini? perlu cakap banyak kali ke?
penah dengar cite member2 korang gaduh pasal awek? aq rasa suma pun ada cerita n pendapat sendiri. btul x? (angguk la ckit. ckit ckit, lg ckit)
kalu nak panaskan hati pasal berebut awek. sila kelongkang berdekatan la. banyak lagi masalah besar kat dunia ni belum settle. pasal awek pun kecoh , pui. inilah,penyakit cinta terlarang.belum ada ikatan apa2 dah berlagak bapak. "ini awek aq" so? . ko ada hak la kat dia? ko ada lesen besar la nak ajak dia buat apa-apa ,pegi memana?.
kalu da cetek tu cetek jugak yo. (alamak ,terlebey suda ni)
kalu nak tunjuk hebat kat awek ko or ex ko ke? pegi la mampuih! ceh! pijak dibumi nyata sikit. kalu rasa hebat, ada lgi yg lebih hebat. kalu rasa bagus, ada lagi yg lebih bagus . kenapa kolot sangat? (habis pahala rejab... eh,btul ke? bhaha)
ada 'aqal tu guna ckit(banyak pun xpe) berapa kali nak kena habaq? buka sikit hati tu? jangan hanyut ditelan ego!(ego pulok!hok oloh)
yang hang pi kacau anak orang tu apasal? :
ni lagi satu. hang dah tau depa tu rapat, yg hang pi masuk lain tu cari penama? saja cari pasai ka apa? ka, hang nak tunjuk samseng. hidup ni sat ja. esok lusa , bila2 masa ja malaikat Izrail buley dtg ambik nyawa(dengan izin ALLAH la). nak buat apa2 tu pikiq dulu. jangan pakai hantam ja.
tu dia loghat utara cek keluaq habih, habaq hang. bhahaha
Bersambung...