About




Gratisan Musik

Friday, March 4, 2011

Duit tol tak ada plak!

Salam, huh.. ini cerita memang sakit.. lepas solat jumaat .. kemas-kemas barang nak balik rumah... haha lama tak balik (baru 2 minggu je padahal) otw nak ke rumah... keluar je tol bandar seri putra. baru teringat yang poket kosong(tak de fulus) hadoi.... monolog ( jap lagi ade atm kot kat patrol station serdang) teeetttt... drive punye drive... sampai la kat patrol station serdang tu... parking.. jeng3, pergh, atm tak ada plak... hadoi... haha teruskan juga perjalanan... sampai tol sg.besi... berenti kat office plus (tol) kat situ ada surau,tandas n mesin2 air... lepas park je... turun, cari duit syiling kat dalam kereta ... setelah bertungkus lumus, menggeledah kereta... akhirnya rm2.00 berjaya diberkas(huhahaha) tak cukup lagi, tol rm3.80 seri putra - sg.besi.. ini part paling best... ijazah terbaik datangnya dari jalanan.. eh, aq cari lagi rm1.80 lagi.. namanya ops rm1.80 sen... (mintak kat orang yang berenti rehat kat situ) ish3, memula gak segan la.. hadoi... (terpaksa ) haha.. :DDD pergh... macam2 jenis orang aq jumpa(tipu2) last sekali, ade pakcik ni bgi... aq: assalamualaikum bang, mintak tolong sikit boleh.? pakcik:walaikumsalam, tolong apa dik? aq: saya tak cukup duit tol la.. rm2.00 je (mintak 2 ringgit terus) pakcik: jap ew dik, (sambil buka purse dia) tuptaptuptap aq: terima kasih bang.. haha... itulah ceritanya... len kali standby awl2... BERSAMBUNG...

11 comments:

rotashia faizal said...

nasib baik pak cik tu bagi.. kalau tak, bertapak la kau kt kuis nie.. :P

hadinesta said...

huh...
:DDD
mmg bernasib baik...

khairul amin said...

hahha..!!nampak corak dia tuh..

Farhan Zulhusmi said...

hahahaha.......
laen kali dok kuis diam2..maen dota...hahaha
:-p

~masithah hanis~ said...

alhamdulillah..selamat sampai..lai kali kene berhati-hati..:D

~masithah hanis~ said...

alhamdulillah..selamat sampai..lai kali kene berhati-hati..:D

hadinesta said...

mmg corak abis amin...
paan: sabar jap... dota x kemana pun... haha :D
along: eh, along ada la... ish3 ,terharu.. :D thanx along.

..bicara hati ke hati.. said...

hahaha..jgan lupa cari pak cik tu..byar duit dy..hahha..gurau je..hii:)

hadinesta said...

ok B... ko tlg aq cari juga... :D

Ahmad Hidayat said...

haha...

Perfect Two said...

ok ni kelakar.