About




Gratisan Musik

Sunday, November 21, 2010

Di kala bulan menari...

Salam, hati kata, "jum tambahkan entry ini blog" aq kata, "malas la, type pepanjang pun nk wat ape kan kan kan" haha, maka, ianya tertulis juga ini blog... hati memenangi monolog berikut.. ketika jari ligat menaip... idea mula mencurah-curah bak air di sg waterfall... memula nk kongsi ckit cter pasal semalam... citenye begini... ehem2, semalam I call u, U x answer.. eh, bkn itu lah wahai sedara... aq nk citer pasal outing semalam lah.. aq jarang nk cite pasal outing2 kat blog ni... x best la plak kn... klu member2 yg x diajk itu baca... kan kecik hati die... hadoiyai... hidup ni kne pandai jaga hati org sekeliling.... btul x?.. haha, gelaklah ckit.... banyak pun bley... tp kne sportinglah ye.. semalam, ade 2 org sahabat sekolahku ajaklah outing.... lame x jumpe kn.... tup tap tup tap jam 11.00 : aq tgh layan tgk manchester united fc vs wigan kat rumah ni....dgn tilam dan bantal serta makanan ringan.. (ringn je..) teetttttt 2-0 man u mng... jam 12.30: member aq kol, "kitorng otw ke rumah ko hadi" haha teeetttttt, dorng ni x ingt lah jln ke rumahku yg kacak lgi bergaya ini... haha... pastu kan aq malas nk type... bersambung....

Sunday, November 7, 2010

hati ini....

ehem2... sbelum gerak ke kolej malam ni.... tetiba trasa nk type plak... (kat kolej tu payah + xde mood menaip blog ni) haha titlenye nk gempak je "hati ini" ... btul x..? kn kn kn... teringnt saudara2 kita nun jauh di palestine... knpa palestine?... mngkin sbb saudara kita disana berlumba2 memburu syahid... aq ni, bilalah agaknya di panggil berjuang bersama... doa shj ku kirimkan kpd pemburu syahid sekalian... nk cerita panjang2 nnti bohsan plak kan... tp apa yang ada ni.... sama2lah kita ingt mngingati antara kita... walaupun kita berada dimana pun... ingt2lah pencipta... ingtlah tujuan kita disini.. hayati ini sahabatku sekalian... kenapa kenapa dan kenapa? kenapa mereka membaling batu kepada zionis? kenapa mereka berani berhadapan zionis yg lengkap bersenjata tanpa gerun? kenapa mereka rela berputih tulang? kenapa mereka x kenal erti kalah? kenapa mereka bangkit mnegakkan panji2 itu? kenapa mereka sanggup tinggalkan usia muda mereka utk jihad? kenapa mereka begitu? kenapa,kenapa dan kenapa? sampai sni je kot... da lewat da ni... (padahal awl lgi...) haha... type pepanjang pun x de org yg suka membaca.. jd.. maka dgn itu, bersambunglah....