About




Gratisan Musik

Sunday, March 27, 2011

Media haprak ke Pemimpin porak?...

salam,
ini luahan hati semata-mata...
apa nak jadi dengan politik Malaysia..
tak habis-habis politik lucah...
cukuplah wahai hamba...
asal kita nutfah,alaqah n blalala..
cakap sana ,tuduh sana..
sini bagaimana....
tak ada cermin ke kat rumah..
kalu ade cerminlah sikit... sikit je...
cuba try test cermin dgn roh-roh(rohani) skali..
ish3,
marah ke?...
jawapannya : adalah sikit....
siapalah pemuda mcm hamba ni, nak tegur..
tapi, tolonglah... Malaysia ni negara Islam...
okay.... renung-renung la...
memula liwat, video lucah pasni.........???????
kemana pergi perjuangan ?...
di mana tersoroknya iman?...
apa yang dijuangkan?.....
ish3,
kemana penulis-pengarang yang jujur?....
takut sangat ke nak tulis kebenaran?...
bahagia sangat ke lihat orang lain loya?(aikkkk..haha)
ini mainan sudah lapok la....
renung-renungkan....
Bersambung.......... wink-wink ;D

Sunday, March 20, 2011

Garang ke?

Salam,
ini cerita kolej gue.
actually, aq pun tak mengetahui kebenarannya.
"Apakah?"
ada yang melabelkan aq ni berwajah bengis.
wah, macam bagus. tapi x kot. huh...
garang ke?.
kaum hawa especially(spelling ok ke?)
whateva,
erm. maybe 1st impression kot... or 2nd or 3rd.
huhu...
yang peliknya, nak cakap ngan aq pun takut.
haha, so funny...
respond kaum lelaki
"haha, ko garang ke?... mmg x la"
n bla bla bla.... ( nak type sume ke?...)
kalu type sume mmg gelak x berenti la....
finally,
semua buku ada cover.
sesungguhnya diri ini hamba yang lemah.
lepas ni kene plastic la dalam kelas...
kene wat muka skema...
bhahaha...
or wat muka lagi horrible...
tunggu sapa yang kena....
eh,
terlebey suda...
BERSAMBUNG............

Saturday, March 19, 2011

Eveready!

salam,
"EVEREADY"
ini jenama sel kering yang agak popular di tanah airku Malaysia.
kalu diteliti jenamanya. banyak pengajaran yang kita boley ambil.
manusia mudah lihat yang tersurat.
tersirat kemana tercampak?.
haha. fikir2..
(apa beza jenama dengan nama?) renung2kan.
haha
skema!
banyak jugak kegunaan sel kering ni..
remote,wifimouse,gadget n bla bla...
siapa yang memula cipta sel kering ni?.
apa yang terkandung dalam sel kering ni?.
bagaimana penghasilannya?.
nampak corak dia?.
(aq pun tak tau....)
reti guna sahaja. itulah pengguna tegar.
ye er...
kemerepekan!
:D
mind yourself!
BERSAMBUNG......

Thursday, March 17, 2011

kenapa?

ye ye ye!
manusia berbagai ragam... betul tak?
kekadang terasa ....................
yang zahirnya akan dipandang...
yang batin siapa yang tahu...
yang diam jangan dipijak.
yang bising jangan diumpat.
yang kecil jangan didungukan.
yang besar jangan digunakan.
yang cetek jangan dibodohkan.
yang melimpah jangan diabaikan.
yang rendah jangan dihina.
yang tinggi jangan ditinggalkan.
persoalannya,
"siapa yang nak perbetulkan yang salah jika yang salah dimakihinapinggirkan?"
dimana tarbiah?
kemana hikmah?
itulah situasinya...
betul ke?...
kenapa ini berlaku?
jeng3! wink-wink.....

Sunday, March 6, 2011

I spend my time just thinking bout you...

sapa tak suka dirinya disayangi?
angkat tangan kiri... (kantoi tipu)
baca dengan emosi sedih ye...
kadang-kadang.
hati gembira ketika bersama teman tersayang
jarang-jarang.
hati berduka ketika bersama teman tersayang
sikit-sikit.
hati tersentap ketika sunyi menanti jawapan.
"I'm always care about you"
inilah yang terjadi kepada diri ini.
tapi insan itu tidak sedar.
pabila zahir melangkah batin.
setelah diri ini mengungkap kata-kata indah.
maka ianya sukar dilupa mahupun sesaat.
ya, diri ini tidak sempurna.
there's many thing I wish didn't do.
inilah diri, yang belajar tentang hati.
diri ini cuba untuk memahami.
tolonglah diri ini dalam memahi ertinya.
sesungguhnya diri ini menanti kehadiranmu insan.
I choose you without reason.
hati ini senang manatap insan.
disitulah! diri ini tertanya2, inikah insan itu?
penyejuk mata,penawar hati,penajam fikiran.
itulah si penanti tanjung harapan(ayat anak din biola masa form2)
hadoi...
susah la nak karang ayat jiwang...
haha
mcm mne?...
tetiba rasa nak jiwang....
kan3.. jeng3 :D

Friday, March 4, 2011

Duit tol tak ada plak!

Salam, huh.. ini cerita memang sakit.. lepas solat jumaat .. kemas-kemas barang nak balik rumah... haha lama tak balik (baru 2 minggu je padahal) otw nak ke rumah... keluar je tol bandar seri putra. baru teringat yang poket kosong(tak de fulus) hadoi.... monolog ( jap lagi ade atm kot kat patrol station serdang) teeetttt... drive punye drive... sampai la kat patrol station serdang tu... parking.. jeng3, pergh, atm tak ada plak... hadoi... haha teruskan juga perjalanan... sampai tol sg.besi... berenti kat office plus (tol) kat situ ada surau,tandas n mesin2 air... lepas park je... turun, cari duit syiling kat dalam kereta ... setelah bertungkus lumus, menggeledah kereta... akhirnya rm2.00 berjaya diberkas(huhahaha) tak cukup lagi, tol rm3.80 seri putra - sg.besi.. ini part paling best... ijazah terbaik datangnya dari jalanan.. eh, aq cari lagi rm1.80 lagi.. namanya ops rm1.80 sen... (mintak kat orang yang berenti rehat kat situ) ish3, memula gak segan la.. hadoi... (terpaksa ) haha.. :DDD pergh... macam2 jenis orang aq jumpa(tipu2) last sekali, ade pakcik ni bgi... aq: assalamualaikum bang, mintak tolong sikit boleh.? pakcik:walaikumsalam, tolong apa dik? aq: saya tak cukup duit tol la.. rm2.00 je (mintak 2 ringgit terus) pakcik: jap ew dik, (sambil buka purse dia) tuptaptuptap aq: terima kasih bang.. haha... itulah ceritanya... len kali standby awl2... BERSAMBUNG...