About




Gratisan Musik

Thursday, April 28, 2011

malam ini!

Angin sepoi-sepoi, mata dah layukuyu kengantukan. tetiba terasa nak update blog . nak tulis pasal apa ye? (bermonolog) . actually, aq ada je bnyk cerita. tp malas nak type pepanjang. tettt
jari-jemari tekun berlegar di atas keyboard yang serba canggih,disamping fikiran melayang mencari idea spontan untuk dikongsi. haha
balik kepada topik, aktivitiku pada malam ini.... jeng jeng jeng!
lepas maghrib je trus mengkoreakan diri. sambil kepala fikir nak exam. haha ... majoriti pelajar lelaki study last minutes? betul kah? aq pun tak tau sejauh mana kesahihannya. yang aq tau, aq mmg golongan yang study last minutes... inilah antara habitku yang sukar dibendung. sapa ada penawarnya boleh inform aq ye.
hasil nasihat sahabat-sahabat serumahku. aq meringankan diri untuk bersama mereka study. berbekalkan carrymark yang cecukup makan. semangat nak study agak membara! chaiyok! satu lagi persoalan... adakah anda belajar untuk exam? haha.. renung-renungkan...
lepas habis satu topik... trus aktiviti yang ditunggu-tunggu... nak tau x aktiviti apa? korang nak ke tak nak, aq citer jugak la...
penDOTAan berjemaah... fyi... da 2minggu aq x men DOTA .. haha :P
laptop aq rosak lagi la... kesian kan... huk huk... :D
sampai sini je ...
BERSAMBUNG...

Sunday, April 3, 2011

ini hari!

salam...
harini kan , aq kebosanan dirumah yang sunyi.family aq sume balik rumah bangi.tinggallah aq sorng kat sini.padan lah ngn muka aq.bapak aq ajak balik sana semalm,x nk.jual mahal la konon.haha.nak keluar.malas la plak + kekurangan wang.
hanya kedengaran bunyi lagu-lagu dalam laptop bapak aq ni. huha. selamatlah internet laju kat umah ni.boley gak online.sambil meneroka alam maya iaitu blog-blog,fb,ms,fs dan memacam lagi.haha
nak tau tak? laptop aq rosak la. da seminggu++ tak buley buka.agak tensi la memula.dengan assignment aq kene wat balik.selamat la ade gak sahabat-sahabat tolong bagi info cikit2. thanx yah.jasamu dikenang.
back to our topic...
yang sebenarnya dragon ball ade 7biji semuanya.(x de kene mngenakan). gelak la cikit. cikit je. huha.
hari ini, ayah aq ade ajak pi nogori9. katanya nak gi tengok tanah. haha. tapi kan, aq bangun lewat kot. haha malas aq nak balik bangi ikut bapa aq.konklusinya. aq lagi bertambah boring tanpa aktiviti dirumah ini. haha. sambil gelak sesorang tgk maharajalawak kat youtube.
apa-apapun, baju aq masih banyak yang belum dilipat. haha. aq agak malas nak melipat2 baju yang banyak nak mam..opsss,terlebey suda.
so, inilah ceritaku yang kebosanankannyepun ini.
BERSAMBUNG... :D

Saturday, April 2, 2011

sudah terlakar pertemuan kita! :DDD

salam,
ini cerita kelas gue merangkap sejarah hebat dalam hidupku.
setelah hampir setahun bersama mereka.
mereka antara terhebat yang melengkapi sejarah hidupku.
bergelar mahasiswa, amatlah membuka pemikiranku.
melangkah ke alam universiti yang serba luas perjalanan.
dengan bimbingan sahabat&pensyarah2 terbaik.
diri ini semakin mengenal realiti hidup.
huha,
fyi,
aq mmg sngt amat pemalu (perasaan)
lelebih lgi ngn pompuan. huha.
hakikat ke kenyataan ni?.
hampir setahun cuba mengubah diri ini.
furthermore,(tetiba plak)
antara dunia baru aq di alam kolej ini:
1)1st time tgk tasik.(poyo, tasik perdana tu dah sebati ngn diri)
2)1st time picnik ngn classmate wanita bhai.(poyo,reunion bdk skula rendah thun lepas)
3)1st time belajar akaun,ekonomi,psiko dan bla bla.
4)1st time ade classmate wanita.(menipu! skula rendah dlu ade)
5)1st time lepak balai.(poyo, brp kli ulang alik bayar saman)
bla bla bla..... (sumenye poyo lebih)
perlu cite sume ke?... haha
wht eva!,
semoga kenangan ini menjadikan hubungan kita lebih erat.
ini fantasi semata-mata
sem 1: muka suci lagi sume.
teserlah kesuciannya
ha! ini shj yang bertahan.
penyeri perjalanan
pantun cikit!
sampai masa tibanya waktu,
perut lapar menunggu nasi,
semua ini sudah terbuku,
semoga kita sentiasa diberkati.
thanx for the memories!
perjalanan masih jauh. Bersambung....