About




Gratisan Musik

Wednesday, May 11, 2011

Education

Salam,
pelajaran,pembelajaran dan memelajarkan...
yang mana anda rasa lagi baik?
realitinya pada hari ini,banyak kongsep memelajarkan daripada pembelajaran...
sebab apa?
jeng jeng jeng...
pelajar tidak dibenarkan bersuara lantang...(menjerit melalak ke?) faham tak?... suara lantang ni macam ekstrem dalam meluahkan pendapat atau yang sama waktu dengannya la...(len mcm je bunyi)
kalau yang menegur,membangkang atau yang sama waktu dengannya mesti dipersalahkan dengan macam-macam tuduhan... (ish3)
pelajar hanya mengikut apa yang telah ada, tanpa berfikir untuk apa? kenapa? bagaimana? mengapa? mereka hanya menuruti apa yang sedia ada tanpa menilai... (haha, bahasa sopannya: mengkhinzir buta... opssss :D)
kemana pembelajaran?
kemana kelenturan?
kemana keintelektualan?
kemana demokrasi?(amboi! tlebey sudah)
am I right?...
come on!!!
bila nak maju kalau sistem pembelajaran sendiri yang mengongkong suara,pendapat,karya,cadangan pelajar!!! bangunlah wahai sahabat!!!
kalau nak sound sebelah pihak je, mcm tak adil plak.. kan kan kan?! haha
pelajar pun, kenalah guna saluran yang betul untuk menzahirkan pendapat... jangan ikut sedap hati je lepas geram... jangan pakai sembur je... adab sebagai pelajar jangan lupa... Akhlak sebagai hamba jangan lupa... hubungan manusia sesama manusia jangan lupa... (sume jangan.. apa yang boleh?)
smile,smile and smile :D
no matter what you've done, dont you ever forget. The priority as a student is study... (priority sebagai hamba cm mne? erkk)
Bersambung....

5 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

pendapat ko same dgn kawan aku pasal education ni. check this out.

http://axchangetheworld.blogspot.com/2010/11/sistem-edukasi.html

Ahmad Hidayat said...

jikapun ade yg mewakili pelajar. ianya hanya hipokrit semata-mata..hahah

hadinesta said...

'Aliah: ye er... gila panjang citer dia... klu rajin nnti aq baca... :D haha

Hidayat: dalam bahasa sopannya dipanggil "anjing belaan" opsss , haha

mukhlis said...

BAPAK bajet blog ni. Ntah pape ar doE.

mukhlis said...

BAPAK bajet. Ntah apa2 ar doE!